Home Lifestyle VIDEO: Viaţa în patru. Un bărbat şi trei femei cer legalizarea polifamiliei

Sursa Foto: Openminded via Daily Mail

Conceptul de familie clasică, formată din doi parteneri, nu mai este pe placul tuturor. În mai multe ţări, sunt cupluri formate din mai multe persoane care cer legalizarea polifamiliei, pentru ca oamenii din jurul lor să nu îi mai judece, ci să le accepte stilul de viaţă.

Exemplele vin de la cei care se numesc poli-iubiţi. Iubirea se consumă între mai multe persoane. Şi, spun ei, este cu totul diferit de conceptul de poligamie.

Americanul Josh vorbeşte despre relaţia lui cu Sarah, Alyssa şi Ashley. Mărturiile lor apar pe un site de întâlniri pentru relaţii deschise.

Cei patru se ţin de mâini, se ating pe picioare, în timp ce povestesc cum îşi împart iubirea şi cum termenul de gelozie nu există între ei.

“Când am întâlnit-o pe Sarah eram amândoi interesaţi de relaţii deschise. Am fost sinceri de la început. Am început să ne programăm întâlniri, să cunoaştem câteva fete. Am întâlnit-o apoi pe Alyssa, care ne-a plăcut pe amândoi de la început. Am devenit poli-iubiţi, totul este firesc între noi”, îşi începe mărturisirea Josh.

Au început o relaţie în trei, dar au continuat să fie deschişi şi către alte partenere. Aşa a apărut şi cea de-a treia tânără.

“Când am întâlnit-o pe Mary Ashley s-a prezentat de la început ca fiind adepta polirelaţiei. A fost pentru prima oară când am găsit pe cineva căreia nu trebuie să îi explic ce înseamnă asta”, mai spune americanul.

Cei mai mulţi oameni sunt geloşi doar la gândul că partenerul de viaţă ar putea deveni intim cu o altă persoană. Însă, în cazul lor asta faca parte din viaţa de zi cu zi. Cele trei femei spun chiar că acest tip de relaţie le ajută să nu mai aibă probleme cu sentimentul de gelozie sau să dezvolte obsesii că partenerul ar putea să întâlnească o altă persoană.

“Odată ce accepţi că povestea de dragoste nu se consumă doar în doi, atât de multe lumi se deschid către tine”, spune Sarah.

O altă tânără povesteşte că are altă perspectivă asupra ceea ce înseamnă iubirea.

“Când gelozia nu mai este o problemă, este uimitor cum se dezvoltă relaţiile”, povesteşte Mary Ashley.

Sarah însă recunoaşte că timpul lor de mentalitate nu este uşor acceptat, nici măcar de către propriile lor familii. Părinţii ei i-au spus că înţeleg că are o relaţie bolnavă, mai degrabă decât o poveste de iubire.

Şi Josh povesteşte că mulţi dintre prieteni au început să-l evite, atunci când au aflat că este angajat într-o astfel de relaţie. Bărbatul spune că nu este afectat de acest lucru şi încearcă mai mult să îşi ţină privată viaţa intimă, pentru că el consideră că nu toţi oamenii sunt deschişi la minte, în această privinţă.

Cei patru speră ca aceste tipuri de relaţii să fie acceptate în societate şi chiar legalizare, la fel ca în cazul căsătoriilor dintre parteneri de acelaşi sex.

“Chiar dacă acum niciunul dintre noi patru nu ne vedem căsătoriţi împreună, legalizarea polifamiliei trebuie avută în vedere”, susţine Mary Ashley, idee care este îmbrăţişată de toţi patru.

Ayssa este chiar mai optimistă şi crede că lucrurile merg spre bine, pentru certificarea polifamiliei, dar admite că acest proces necesită timp.

Sursa video: OpenMinded via Daily Mail

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE