Home Extern VIDEO Violenţe extreme în Grecia. Confruntări între poliţie şi imigranţii înfometaţi şi...

Sursa Foto: Ekathimerini.com

Manifestări de violenţă extremă au avut loc marţi în insula Kos (sud-estul Greciei), în timp ce autorităţile încercau să convingă peste 1.500 de imigranţi să fie înghesuiţi pe un stadion.

Oamenii, în cea mai mare parte afgani şi sirieni, îşi făcuseră tabere pe marginea drumurilor şi pe plajele insulei.

Pentru ca turiştii să nu fie deranjaţi de imigranţi, autorităţile au decis ca aceştia să fie găzduiţi de stadionul din principalul oraş al insulei, Kos. La porţile arenei, oamenilor li se cereau documentele de imigraţie, fapt ce a stârnit nemulţumirea mulţimii.

Imigranţii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine, cu mult depăşite numeric. Cei doar câţiva poliţişti au încercat să se apere de mulţimea din ce în ce mai furioasă folosind bastoane şi jeturile extinctoarelor. “Vrem acte, vrem să mâncăm”, strigau în cor cei peste 1.500 de refugiaţi.

Sursa video: Daily Mail

Mai multe femei au leşinat, iar plânsetele copiilor erau acoperit de vacarmul infernal creat în urma încăierării.

Administraţia susţine că oricând criza imigranţilor se poate tranforma într-o baie de sânge. Primarul spune că pe insulă au ajuns nu mai puţin de 7.000 de persoane, în condiţiile în care până acum întreaga populaţie era de 30.000 de oameni. Iar tensiunea este din ce în ce mai mare.

Luni, un poliţist a fost suspendat din funcţie după ce a fost filmat în timp ce lovea mai mulţi imigranţi care stăteau la coadă în faţa unei secţii de poliţie, aşteptând documente de imigrare.

Premierul grec Alexis Tsipras a afirmat încă de săptămâna trecută că această situaţie depăşeşte resursele ţării, lovită serios de criza financiară, şi a cerut ajutorul Uniunii Europene. O agenţie din cadrul Naţiunilor Unite estimează că de la începutul anului, nu mai puţin de 124.000 de refugiaţi au ajuns pe pământul Greciei. Autorităţile de la Atena au fost criticate pe motiv că au tratat “ruşinos” problema imigranţilor, mulţi dintre aceştia fiind nevoiţi să doarmă în aer liber, fără acces la toalete sau duşuri.

Guvernul grec pregăteşte un parc format din containere, unde ar urma să fie găzduiţi câteva sute de imigranţi care dorm acum într-unul dintre cele mai mari parcuri din capitala Greciei.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE