Home Inedit Viitorul aparţine dronelor. La ce sunt folosite acum aparatele zburătoare fără pilot

Marile companii care produc drone îşi freacă mâinile. În era tehnologiei, aparatele zburătoare fără pilot sunt căutate pentru a fi folosite pentru a distribui colete. În mai multe ţări, serviciile poştale declară folosirea dronelor un adevărat succes.

Distribuirea coletelor cu ajutorul acestor dispozitive este încă la început. Însă, experţii vorbesc despre un domeniu care va cunoaşte curând o adevărată “explozie”.

Guvernele mai multor state au ridicat  restricțiile cu privire la zborul acestor dispozitive, ceea ce face ca firmele care fac distribuţie să folosească mult mai uşor aparetele de zbor pentru a trimite pachetele la destinaţie.

Ultimele veşti vin din Franţa, unde poşta livrează pachetele o dată pe săptămână, folosind un culoar aerian de 15 kilometri, din sud-estul țării, potrivit Agerpres, care preia informaţii AFP.

Drona va decola de la Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, din Provence, cu câte un pachet la bord, și va parcurge cei 15 kilometri după parametri preînregistrați aterizând într-un fel de “coș” în satul Pourrieres, în apropierea unei pepiniere izolate în care se află mai multe start-up-uri, după cum se arată în comunicatul publicat pe site-ul DPDgroup, subsidiară a Le Groupe La Poste.

Aceeaşi companie anunţă că drona poate parcurge o distanță de 20 de kilometri, cu o viteză de 30 de kilometri pe oră și are o capacitate de transport de 3 kilograme.

Franţa nu este însă prima ţară unde dronele sunt deja folosite de societăţile de curierat. Lansarea acestui nou serviciu a avut loc în Statele Unite ale Americii, în iulie 2016, unde lanţul “7-Eleven” a trimis la o reşedinţă din Nevada un sandviș cu pui, o cafea și o gogoașă.

Site-ul Amazon foloseşte drona pentru livrări în Marea Britanie. Primul transport experimental a conţinut un modul de recepție de televiziune și o pungă de floricele de porumb.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE