Home Politică VIRALUL ZILEI: Klaus Iohannis s-a fotografiat la Masa Tăcerii

masa tacerii, masa tăcerii
Sursa Foto: Facebook

Imagini cu preşedintele României care a gafat şi s-a aşezat pe un scaun de la “Masa Tăcerii”, opera celebră a lui Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu, au devenit virale pe internet. Pe reţelele de socializare, mulţi români au fost revoltaţi de faptul că cei care păzesc monumentele nu l-au amendat pe şeful statului, pentru că s-a aşezat pe o operă de artă, cu atât mai mult cu cât în împrejurime erau afişe care atrăgeau atenţia asupra acestui lucru.

Jurnaliştii au încercat să afle ce crede preşedintele de gestul comis, însă acesta a plecat în mare grabă de la Târgu-Jiu.

“Domnule preşedinte ştiaţi că nu aveaţi voie să vă aşezaţi acolo?
Aţi fost amendat?” – au întrebat ziariştii, dar preşedintele nu le-a răspuns.

Scaunele, dar şi masa au fost recent restaurate, pentru că, în ultimii ani, au fost mulţi români care le-au confundat cu băncile din parc şi s-au aşezat chiat şi cu picioarele pe ele, producând astfel deteriorări grave.

Marți la prânz, patru tinere doamne și domnișoare (gorjence, cel mai probabil – n.red.) au decis cu nonșalanță (indolență, mai bine zis – n.red.) că se pot odihni pe scaunele din jurul Mesei Tăcerii, din Parcul Central. În ciuda faptului că sunt destule bănci în parc, tinerele, printre care și o copilă de școală generală, au luat loc pe scaunele create de Brâncuși. Una dintre femei și-a aprins liniștită țigara și nici că s-a mai mișcat până nu a fumat-o. Din păcate, în zonă, la ora prânzului nu se afla niciunul dintre polițiștii locali care ar trebui să păzească și să protejeze operele brâncușiene. Polițiștii au mai aplicat sancțiuni turiștilor sau chiar gorjenilor care au încălcat regulile” – scriau, într-un articol din 2013, jurnaliştii de la gorj-domino.ro 

Adina Andrițoiu, directoarea Centrului „Constantin Brâncuși”, a declarat de mai multe ori că este revoltată atunci când observă oameni care se aşează pe “scaunele” lui Brâncuşi, iar Poliţia Locală a primit sarcini clare, de a da amenzi şi de 200 de lei celor care nu respectă sculpturile. În articolul menţionat, Andriţoiu spunea că va demara un proces de educare în şcolile din oraş.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a participat, alături de Dacian Cioloş, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu, din octombrie 1916.

Iohannis, atacat dur de criticii săi pentru gest

Internetul a reacționat rapid la apariția fotografiei cu Klaus Iohannis la Masa Tăcerii.

Momentul cand omul potrivit e la locul potrivit creeaza o noua opera de arta: „Cumințenia Pământului așezată la Masa Tăcerii – a scris o utilizatoare a rețelei Facebook.

Impresionat, probabil, de celebra lucrare a lui Brâncuși, “Masa tăcerii”, Werner s-a gândit să își pună fundul prezidențial fix pe… opera de artă. Tinerii frumoși și liberi, iubitori de artă și cultură, bineînțeles că sunt pe silent mode. Unii s-au grăbit să îl catalogheze pe președintele nostru drept “cocalar”. Eu mă gândesc că, sărmanul, este doar penibil și neadecvat – notează un tânăr.

Sper că și-a scos pateul cu fainoșag din veșmânt și, după ce s-a îndestulat, a scris cu brișca pe coloană “Werner + Răvă = Love”. Băi, paltonarilor, ce hal de cocalar ați ales! – a comentat jurnalistul Victor Ciutacu. 

Sa ne miram ? Nu doar Guvernul e al lui – si Brancusi e tot al lui / si casele din Sibiu / si viloiul de la Bucuresti / si Mercedesurile noi si blindate / si o sa aiba si avionul lui ! Si de fapt toata Romania e a lui acum ca i-au dat-o “baietii destepti”! Nu ai cu cine …. – a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis, acuzat că a minţit în privinţa dosarelor sale penale

VIDEO Iohannis îi distruge visele lui Dragnea de a fi premier: “Şi unui paznic i se cere cazierul”

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE