Home Lifestyle Vis împlinit! Perla ţiganilor din România ajunge în inima Europei

Numele ei este Perla Scripcariu, are 19 ani şi nu îi e ruşine să spună că este ţigancă, deşi romii sunt stigmatizaţi, iar ea a avut mult de luptă cu prejudecăţile.

Cu o poveste de viaţă impresionantă, după o muncă incredibilă, Perla ţiganilor din România va lăsa departe Moldova natală. Şi-a ales una dintre cele cinci universităţi din Marea Britanie, la care a fost acceptată datorită rezultatelor ei foarte bune.

Este şi mai bucuroasă pentru că îşi va împlini şi visul de a lucra la Parlamentul European.

Fata cu ochii albastri şi părul ondulat, va lucra la biroul europarlamentarului Daniel Buda. Tânăra are planuri de lungă durată. Îşi doreşte să lupte pentru drepturile persoanelor defavorizate.

“Din această lună, timp de 30 de zile va activa în biroul meu de la Bruxelles, ca stagiar. Am convenit cu ea să lucreze o lună până la merge la Londra, iar dacă programul îi va permite va rămâne în continuare ca asistentă în cadrul biroului meu de deputat european”, a declarat Daniel Buda pentru Libertatea.

Europarlamentarul a aflat despre ea din presă. Cazul ei este impresionant. Adolescenta a fost abandonată de mamă la naştere, iar tatăl a fost nevoit să plece la muncă în Germania.

perla scripcariu 1

Facebook

Însă, Perla a avut norocul ca o mătuşă din Botoşani să vrea să o crească. În familia ei, Perla a prins pasiune pentru studiu, mătuşa fiind tot de etnie, dar cu studii universitare.

Copila crescută de rude s-a ambiţionat să reuşească pe forţele ei. Şi-a dorit să înveţe cât mai multe, iar în această vară a confirmat. A reuşit să ia peste 8,60 la Bacalaureat şi să poată să-şi facă loc într-o ţară modernă a Uniunii Europene.

perla scripcariu 4

Facebook

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE