Home Extern Vladimir Putin, în vizită la Papa Francisc

Sursa Foto: themoscowtimes.com

Vladimit Putin, preşedintele Rusiei, va fi primit la Vatican de Papa Francisc săptămâna viitoare. Întâlnirea va avea loc în după-amiaza zilei de 10 iunie, a declarat un purtător de cuvânt al Vaticanului potrivit Crux.

Cel mai probabil, Suveranul Pontif şi preşedintele Rusiei vor discuta despre situaţia tensionată din Ucraina, dar e foarte probabil să fie luată în discuţie şi situaţia din Siria.

Papa Francisc şi Vladimir Putin s-au mai întâlnit pe 25 noiembrie 2013. Atunci, preşedintele rus i-a dus cadou o icoană şefului Bisericii Catolice. Întâlnirea a fost îndelung disputată, având în vedere că Putin a fost unul dintre puţinii lideri mondiali care nu i-a oferit Suveranului Pontif o invitaţie.

Putin s-a mai întâlnit, în calitate de preşedinte al Rusiei şi cu Papa Ioan Paul al II-a, în anul 2000 şi cu Papa Benedict al XVI-lea, în 2007.

 

Din partea României, Papa Francisc a primit invitaţia pentru anul 2018. Suveranul Pontif a acceptat să vină în România, dar nu există încă o dată clar stabilită.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE