Home Economic Volkswagen, după uriaşul scandal: “Revizuim tot, schimbările vor fi dureroase”

Sursa Foto: Facebook

Noul director general Volkswagen a ieşit în faţa a 20.000 de angajaţi, cărora le-a prezentat noul plan al companiei după uriaşul scandal.

În mod firesc, angajaţii se tem de restructurări masive, lucru care nu a fost informat de oficialii Volkswagen, dar nici nu au anunţat în mod clar că se va ajunge aici. În aceste moment, prioritate pare a fi schimbarea planului de investiţii.

“Soluțiile tehnice pentru rezolvarea problemelor sunt vizibile. Totuși, consecințele financiare și comerciale nu sunt clare. Prin urmare, vom revizui toate investițiile planificate, iar cele care nu sunt urgente vor fi amânate sau eliminate. Ne vom ajusta programul de eficiență. Voi fi foarte deschis: aceste schimbări vor fi dureroase”, a explicat Matthias Muller, directorul Porsche, care l-a înlocuit şi pe directorul general Volkswagen, Martin Winterkorn, după ce acesta şi-a dat demisia.

Surse citate de agenţiile internaţionale spun că bugetul de investiții planificat de VW, până în 2018, era în valoare de 100 miliarde de euro, dar acum va fi redus.

Oficialii germani au anunţat că se aşteaptă la efecte dezastruase pentru companie, iar în primă fază vor încerca să acopere scandalului emisiilor cu banii puşi deoparte. Luna trecută, Volkswagen a informat că a făcut economii în acest scop de 6,5 miliarde de dolari, potrivit AGERPRES.

Află cum îi afectează pe român scandalul VW: RAR nu mai eliberează cărți de identitate pentru automobilele Volkswagen

Președintele comitetului de întreprindere de la Volkswagen, Bernd Osterloh, a fost mai optimist şi a susţinut că, pentru moment, locurile de muncă sunt în siguranţă, dar a avertizat că ar pute fi afectate primelor distribuite angajaților.

VW are 600.000 de angajați la nivel mondial, iar anul trecut bugetul său pentru cercetare şi dezvoltare a fost de 17 miliarde şi jumătate de dolari, mai mare decât bugetele adunate ale Ford Motor Co. şi General Motors Co.

 

Efectele păcălirii testelor pentru noxe cu un soft ilegal ar putea veni în mai multe etape.

 

Grupul Volkswagen a recunoscut, recent, că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Pe lângă repararea acestor maşini, Volkswagen se confruntă cu perspectiva unor amenzi care ar putea să se ridice la 7,4 miliarde de dolari numai în SUA, potrivit analiștilor de la firma Sanford C. Bernstein Ltd., precum și cu pierderea încrederii investitorilor și consumatorilor.

Citeşti şi Cine sunt cei doi oameni care ar putea îngropa gigantul Volkswagen

Singura veste bună în această săptămână pentru grupul nemţesc a fost că acţiunile au urcat Bursa de la Frankfurt cu 2%, după ce săptămâna trecută au coborât până la un record minim al ultimilor patru ani,

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE