Home Economic WhatsApp devine total gratuită

whatsapp
Sursa Foto: h2ostandard.com

Aplicația de mesagerie WhatsApp devine gratuită. Compania, intrată recent în portofoliul celor de la Facebook, a anunțat că va renunța la abonamentul lunar de un dolar care trebuia plătit de utilizatori.

WhatsApp rulează pe diferite tipuri de telefoane, iar până acum aplicaţia era folosită gratuit timp de un an, după care utilizatorii trebuiau să plătească un abonament de 99 de cenţi pe an.

Potrivit fondatorului aplicației, Jan Koum, tariful va fi eliminat deoarece până în acest moment nu a adus nici venituri foarte mari și nici nu atrage noi utilizatori.

Potrivit lui Jan Koum, mulţi utilizatori ai aplicației de mesagerie nu au un card de debit sau de credit care să le permită să plătească pentru acest serviciu.

În consecinţă, WhatsApp va începe să elimine abonamentul din diferite versiuni ale aplicaţiei în următoarele săptămâni, arată Financial Times.

Anul trecut reţeaua de socializare Facebook a finalizat procesul de preluare a WhatsApp pentru un preţ de aproximativ 22 de miliarde de dolari.

WhatsApp, aproape de un miliard de utilizatori pe lună

WhatsApp este extrem de apreciată pentru lipsa mesajelor publicitare, iar în acest moment a ajuns la aproximativ 900 de milioane de utilizatori activi pe lună.

Asta în condițiile în care Facebook a demarat achiziționarea aplicației, în 2014, serviciul de mesagerie avea 450 de milioane, iar în 2013, 200 de milioane.

Astfel, aplicația de mesagerie se apropie cu pași repezi spre succesul de care se bucură Facebook care a trecut în iunie 2015 de pragul de 1,5 miliarde de utilizatori pe lună.

Prin comparație, aplicația de mesagerie a celor de la Facebook, Messenger, a strâns doar 700 de milioane de utilizatori în luna iunie.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE