Home Politică “Zi de doliu pentru statul de drept”. Mesajul lui Iohannis după decizia...

klaus iohannis bugetul
Sursa Foto: Facebook

Klaus Iohannis a reacţionat pe Facebook, după anunţul Guvernului de a adopta Ordonanţa de Urgenţă prin care se aduc modificări  importante la mai multe infracţiuni de corupţie sau asimilate corupţiei. “Este o zi de doliu pentru statul de drept”, afirmă preşedintele.

Mesajul integral al şefului statului:

“Dragi români,
Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției.
Guvernul PSD și ALDE a ignorat visul și năzuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de corupție.
Astăzi, Guvernul PSD și ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onești și curajoși din Justiția română care au dovedit în ultimii ani că nimeni și nimic nu este mai presus de lege.
Guvernul PSD și ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o țară respectată în Europa!
De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă.
Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorități, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorități să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiției și a statului de drept.
În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru o legislație slăbită în domeniul anticorupției.
Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei României în care oamenii să-și dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-și dorească din nou să plece.
Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esențial. Valorile pe care se construiește un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparțin unei majorități sau minorități de conjunctură, ci ne aparțin nouă, tuturor românilor.
De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a face din România o țară eliberată de corupție! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!”

Decizia Guvernului privind noile acte normative, adoptate marţi seară, în şedinţă, la Palatul Victoria: Guvernul a decis modificarea Codurilor Penale şi adoptarea proiectului privind grațierea

Mii de români au ieşit în stradă în toate oraşele mari din România. La Guvern, manifestanţii au încercat să pătrundă în sediul Executivului: Noaptea protestelor la Guvern. Manifestanţii, la poarta Palatului Victoria

Noile acte normative sunt criticat şi de şefa DNA: Laura Codruţa Kovesi, după adoptarea Ordonanţelor de Urgenţă: “Este mai rău decât proiectul iniţial”

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE